Urmărește emisiunea live


Donalt Trump dă asigurări că armata SUA a doborât o dronă iraniană

Donald Trump a afirmat vineri că SUA au "doborât" într-adevăr o dronă iraniană deasupra strâmtorii Ormuz, ceea ce Iranul a dezminţit categoric, relatează AFP.

"Fără nicio îndoială, am doborât-o", a declarat preşedintele american de la Casa Albă.

"Nu există nicio îndoială că este vorba despre o dronă iraniană", a adăugat consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, John Bolton.

Puţin mai devreme, un responsabil american a declarat sub acoperirea anonimatului că SUA dispun de "probe clare" privind distrugerea dronei iraniene, anunţată joi de Donald Trump.

"Avem probe foarte clare", a declarat acest responsabil sub acoperirea anonimatului, evocând o posibilă înregistrare video. "Drona lor s-a apropiat prea mult de nava noastră. Dacă dronele se apropie prea mult, vor fi doborâte", a adăugat el.

Joi, preşedintele american a precizat că nava amfibie USS Boxer a distrus această dronă.

"Alegaţii delirante şi fără fundament", a declarat vineri generalul de brigadă şi purtătorul de cuvânt al forţelor armate iraniene Abdolfazl Shekarchi, citat de agenţia Tasnim.

Regiunea Golfului şi a strâmtorii Ormuz, pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă pe planetă, se află de două luni în centrul unor mari tensiuni geopolitice, pe fondul disputei dintre Iran şi SUA, care şi-au consolidat forţele în zonă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel