Donald Tusk, primele declarații după numirea la Consiliul European

Donald Tusk
Donald Tusk

Donald Tusk, președintele Consiliului European, a declarat sâmbătă că este posibil ca disciplina fiscală şi creşterea economică să fie combinate în Europa.

VEZI ȘI: Donald Tusk, apropiat al lui Victor Ponta, ales preşedinte al Consiliului European. Chirieac: Atenție mare!

Donald Tusk s-a angajat, de asemenea, să răspundă preocupărilor Marii Britanii, unde premierul David Cameron a promis un referendum privind apartenenţa ţării la UE în 2017.

"Experienţa mea ca prim-ministru este că, pe de o parte, disciplina fiscală, şi, pe de alta, creşterea economică, sunt două provocări care este posibil să fie combinate", a spus Tusk la o conferinţă de la Bruxelles, informează Reuters.

Donald Tusk a precizat că el personal va ţine cont de preocupările exprimate de Marea Britanie în privinţa UE. "Nicio persoană rezonabilă nu îşi poate imagina UE fără Marea Britanie", a mai spus Tusk.

El a mai afirmat după primirea mandatului de preşedinte al Consiliului European pentru următorii doi ani şi jumătate că numirea sa înseamnă că viitorul Poloniei este în zona euro.

Donald Tusk, care îşi va prelua postul de preşedinte al Consiliului de la 1 decembrie, a precizat că va fi gata să discute componenţa noului guvern polonez săptămâna viitoare, scrie Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel