Donald Trump - Vladimir Putin, discuție telefonică

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

 Preşedintele rus, Vladimir Putin, a anunţat luni, în debutul unei întâlniri cu omologul său palestinian, Mahmoud Abbas, că a discutat la telefon cu Donald Trump despre conflictul israeliano-palestinian, transmite AFP. 

"Tocmai am discutat cu preşedintele american Trump. Evident, am vorbit despre conflictul israeliano-palestinian", a declarat liderul de la Kremlin. 

Ultima convorbire telefonică între Trump şi Putin a avut loc la jumătatea lunii decembrie. 

Vizita lui Mahmoud Abbas în Rusia intervine la două săptămâni după cea a premierului israelian, Benjamin Netanyahu. Preşedintele palestinian caută asigurări la Vladimir Putin privind susţinerea Moscovei în faţa Washingtonului, care a recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului. 

Rezolvarea crizei 

"Este foarte important pentru noi să vă cunoaştem opinia personală, pentru a cădea de acord asupra unei baze de discuţie şi a pune în practică abordări comune pentru rezolvarea acestei probleme", a declarat Vladimir Putin. 

"Având în vedere atmosfera creată de acţiunile Statelor Unite, noi (...) refuzăm orice cooperare cu SUA ca mediator", a arătat Abbas. 

"În cazul unei întâlniri internaţionale, solicităm ca Statele Unite să nu fie singurul mediator, ci doar o parte a mediatorilor", a subliniat acesta, potrivit traducerii în limba rusă a declaraţiilor sale, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel