Donald Trump va efectua vizite în Polonia şi Danemarca între 31 august şi 3 septembrie

Preşedintele american Donald Trump va efectua vizite în Polonia şi Danemarca la sfârşitul lunii viitoare după participarea la summitul G7 din Franţa, a anunţat miercuri Casa Albă, relatează dpa şi Reuters.

Vizita în cele două ţări va avea loc între 31 august şi 3 septembrie. Pe 1 septembrie, preşedintele american va lua parte la Varşovia la evenimentele comemorative organizate cu prilejul împlinirii a 80 de ani de la declanşarea celui de Al Doilea Război Mondial.

În Danemarca, Trump se va întâlni cu Margrethe a II-a, regina statului nordic. Cu prilejul vizitei, liderul de la Casa Albă va avea o întrevedere şi cu lideri din domeniul afacerilor.

Preşedintele polonez Andrzej Duda a vizitat Casa Albă în luna iunie, unde ideea vizitării Varşoviei cu prilejul manifestărilor comemorative a fost prezentată public. Cele două ţări au convenit să intensifice cooperarea militară în timpul vizitei lui Duda.

Trump a declarat marţi presei că este nerăbdător să ajungă în Polonia. "Îmi plac oamenii", a spus el.

Rămâne o perioadă neocupată în calendarul lui Trump, între summitul G7, care se încheie pe 26 august, şi data la care începe vizita în cele două ţări, 31 august, notează dpa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel