Donald Trump, ULTIM avertisment pentru Coreea de Nord

Donald Trump a atenționat Coreea de Nord, afirmând că 'toate opțiunile sunt pe masă', după ce Phenianul a lansat o rachetă balistică deasupra Japoniei.

'Lumea a primit foarte clar ultimul mesaj al Coreei de Nord: acest regim și-a arătat disprețul pentru vecinii săi, pentru toți membrii Națiunilor Unite și pentru normele minimale ale unui comportament internațional acceptabil', a subliniat Donald Trump într-un comunicat al Casei Albe.

'Amenințările și acțiunile de destabilizare nu fac decât să amplifice izolarea regimului nord-coreean în regiune și în rândul tuturor națiunilor din lume. Toate opțiunile sunt pe masă', a spus Trump.

Această lansare de rachetă care s-a prăbușit în mare după ce a survolat Japonia este considerată o escaladare majoră. La scurt timp după acest tir de rachetă, Donald Trump a avut o convorbire cu premierul nipon Shinzo Abe și cei doi lideri au convenit să 'accentueze presiunea' asupra Coreei de Nord, a precizat marți Casa Albă.

Președintele american a atenționat de mai multe ori că ar putea folosi forța militară împotriva Coreei de Nord, dacă aceasta nu va pune capăt programelor sale balistic și nuclear. Însă până acum Washingtonul s-a mulțumit să desfășoare manevre militare comune cu Seulul, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel