Donald Trump, Starea Uniunii: Decizie privind zidul de la granița cu Mexicul

Donald Trump a făcut o promisiune americanilor, marţi seară în faţa Congresului în timpul discursului anual privind Starea Uniunii. 

Liderul american a declarat  că va construi zidul de la graniţa cu Mexicul, proiect criticat de opoziţia democrată şi aflat la originea celui mai lung 'shutdown' din istoria SUA, transmite AFP.

'Îl voi construi', a subliniat Donald Trump în discursul său privind Starea Uniunii, referindu-se la zidul pe care doreşte să îl construiască la frontiera de sud a ţării pentru a lupta împotriva imigraţiei ilegale. 'Pur şi simplu, zidurile funcţionează şi zidurile salvează vieţi', a insistat el.

Trump s-a folosit de o mare parte a discursului său pentru a critica imigraţia ilegală, spunând că loveşte în clasa muncitoare americană, relatează dpa. El a spus că la graniţa cu Mexicul este un stat 'fără lege' şi a considerat situaţia ca fiind o 'criză'. El a acuzat imigraţia ilegală pentru infracţiuni, inclusiv crime şi trafic de droguri. Preşedintele american a reamintit Congresului că mai are 10 zile pentru a adopta un buget care să finanţeze guvernul federal.

Vezi si: Donald Trump - Kim Jong Un, o nouă întâlnire în Vietnam

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel