Donald Trump recunoaște: Cea mai proastă decizie din istoria SUA

Donald Trump a publicat astăzi mai multe mesaje pe contul său de socializare unde vorbește despre ”cea mai proastă decizie din istoria SUA”. 

Preşedintele american Donald Trump a afirmat miercuri că intervenţia în Orientul Mijlociu a fost "cea mai proastă decizie din istoria SUA", la trei zile după ce a anunţat retragerea trupelor americane din sectoare apropiate de frontiera turcă din nordul Siriei, scrie Agerpres după o relatare AFP.

Anunţul surpriză de duminică al lui Trump a părut să dea undă verde unei operaţiuni militare turce împotriva forţelor kurde, aliatele Washingtonului în lupta antijihadistă, operaţiune a cărei lansare a şi fost anunţată miercuri după amiază de preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Mesajul lui Trump de pe Twitter

"SUA nu ar fi trebuit să meargă niciodată în Orientul Mijlociu. Războaiele stupide fără sfârşit sunt terminate pentru noi!", a insistat miercuri Trump în mesajele sale cotidiene pe Twitter.

"Îi vom aduce acasă încet şi sigur pe formidabilii noştri soldaţi şi militari", a mai transmis Trump, potrivit căruia conflictele din Orientul Mijlociu au costat SUA circa "8000 de miliarde de dolari" şi mii de vieţi.

"Am plecat la război din cauza unei presupuneri false şi care acum s-a dovedit a fi ca atare: armele de distrugere în masă. Nu era niciuna!", a menţionat liderul de la Casa Albă, referindu-se la intervenţia americană din Irak din 2003.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel