Donald Trump, reacție la anunțul decesului liderului cubanez Fidel Castro

Președintele ales al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a avut sâmbătă o primă reacție la anunțul decesului liderului revoluționar cubanez Fidel Castro, scriind pe contul său de Twitter că 'Fidel Castro a murit!', fără alte comentarii, informează EFE și Reuters, citate de Agerpres.

EFE notează că deocamdată nu există nicio reacție oficială a administrației americane cu privire la decesul lui Castro, care a încetat din viață vineri noapte la vârsta de 90 de ani.

Reuters amintește că Trump, care va fi învestit președinte la 20 ianuarie 2017, a amenințat în timpul campaniei electorale că va reveni asupra demersurilor președintelui democrat Barack Obama referitoare la o deschidere în relațiile cu Cuba, invocând îngrijorări privind libertatea religioasă.

Liderul cubanez Fidel Castro a murit vineri seara la vârsta de 90 de ani. Anunțul a fost făcut de fratele său, actualul președinte al Cubei, Raul Castro, într-o alocuțiune la televiziunea de stat.

În Cuba au fost decretate nouă zile de doliu național. Consiliul de Stat a luat decizia ca funeraliile să aibă loc duminică, 4 decembrie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel