Donald Trump, previziuni sumbre pentru Brexit. Condiţiile lui Boris Johnson, necesare: Ar fi teribil

Florin Răvdan / 24 sep 2019 / 20:29

Preşedintele american Donald Trump a declarat marţi, la ONU, că ar fi 'teribil' ca Marea Britanie să nu iasă din Uniunea Europeană aşa cum intenţionează prim-ministrul Boris Johnson, ale cărui planuri sunt contracarate de Parlament şi de Curtea Supremă, relatează AFP. 

'Numai un om ca el poate reuşi', a declarat Trump referindu-se la Johnson, cu care s-a întâlnit în marja Adunării Generale a ONU. 'Cred că o va face. Ar fi teribil să se urmeze o altă cale', a adăugat preşedintele american, referindu-se la subiectul Brexitului.

Curtea Supremă din Londra a considerat marţi ilegală decizia lui Johnson de a suspenda parlamentul până aproape de Brexit, o înfrângere răsunătoare pentru prim-ministru, care a provocat noi apeluri la demisia sa. Boris Johnson a dat asigurări mai devreme că planurile sale de a scoate ţara din UE pe 31 octombrie merg înainte. 'Trebuie să spun că nu sunt deloc de acord cu ceea ce au decis judecătorii. Nu cred că este corect, dar vom merge înainte şi bineînţeles că parlamentul va reveni', a declarat el.