Donald Trump, numit agitator global și clovn de liderii iranieni

Donald Trump, președintele SUA - foto Agerpres / EPA
Donald Trump, președintele SUA - foto Agerpres / EPA

Preşedintele iranian, Hassan Rouhani, l-a numit "agitator global" pe preşedintele american, Donald Trump, acuzându-l de înrăutăţirea situaţiei în mai multe regiuni ale lumii, informează dpa.

"În ultimii doi ani, el şi guvernul american nu au făcut decât să provoace tulburări, a spus Rouhani într-un discurs rostit sâmbătă în oraşul Zahedan din sud-estul ţării.

Sunt mai multe crize acum decât erau înainte de începerea mandatului lui Trump, a adăugat acesta. "Nu numai în Iran, ci şi în Irak, în Siria, în Liban, în Afganistan - a adus mai multe probleme peste tot, a afirmat preşedintele Iranului, ale cărui comentarii au fost redate de agenţia de ştiri online Khabar, scrie Agerpres.

Trump și Pompeo, făcuți clovni

Cu o zi înainte, când a condus rugăciunea de vineri, pentru prima dată în ultimii opt ani, liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, i-a numit "clovni" pe Trump şi pe secretarul său de stat Mike Pompeo.

Reacția lui Donald Trump

Preşedintele american a răspuns la aceste comentarii pe Twitter, glumind cu ironie că Ali Khamenei nu a fost atât de suprem în ultima vreme.

"Economia lor se prăbuşeşte, iar oamenii lor suferă. Ar trebui să fie foarte atent la cuvintele lui!, a scris Trump.

Disputa dintre conducerea iraniană şi preşedintele SUA este rezultatul a luni de tensiuni legate de distrugerea acordului nuclear iranian, din care Statele Unite s-au retras în mai 2018, şi de uciderea generalului iranian Qassem Soleimani într-un atac american cu dronă pe aeroportul internaţional din Bagdad pe 3 ianuarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel