Donald Trump, noua strategie SUA: China și Rusia, principalele amenințări

Luni, președintele american Donald Trump, într-un discurs, a prezentat noua strategie națională de securitate bazată pe platforma sa "America First".

Politica sa prevede revenirea într-o lume a rivalității super-puterelor, cu China și Rusia descrise drept principalele amenințări la adresa dominării economice a Statelor Unite, potrivit BBC. China este principalul competitor strategic al SUA, a spus Trump, iar Rusia este revizionistă.

Și-a început discursul din Washington prin a sublinia "eșecurile" politicii externe anterioare.

Trump va descrie "patru piloni" în planul său, spuneau oficialii Casei Albe, notează sursa citată. Aceasta va sublinia securitatea economică, dar noua strategie nu recunoaște schimbările climatice ca o amenințare la adresa securității naționale. Este o practică obișnuită ca președinții Statelor Unite să dezvăluie o politică de securitate națională globală la fiecare patru ani, iar Trump va face securitatea economică centrală pentru planul său.

Documentul de aproximativ 70 de pagini "afirmă convingerea că securitatea economică a Americii este securitatea națională", a declarat duminică un oficial al Casei Albe.

Fiecare decizie va fi luată pentru a-i benefia pe americani, a spus, luni, 18 decembrie, Donald Trump în discursul său, punctând că pune America pe primul loc.

Coreea de Nord

Situația din Coreea de Nord ar fi trebuit să fie rezolvată cu mult timp în urmă, a mai spus Trump, adăugând că "nu avem de ales" și va fi tratată acum.

De asemenea, președintele american a spus că "întreaga lume a văzut deja semnele: America se întoarce" și "se întoarce puternic".

[citeste si]

Poziție consolidată în spațiu

"Când vorbește poporul american, noi toți ar trebui să ascultăm", a mai spus președintele, reamintind cum a câștigat alegerile prezidențiale. "Nu vom eșua", promite Donald Trump.

De asemenea, a declarat că SUA își vor consolida poziția în spațiu. Totodată, solicită un sistem de apărare antirachetă "multi-strat".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel