Donald Trump, despre negocierile cu Coreea de Nord: "Nicio urgenţă"

Donald Trump
Donald Trump

Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat vineri că nu este 'nicio urgenţă' în negocierile privind denuclearizarea Coreii de Nord, răspunzând numeroaselor voci care se întreabă în legătură cu ceea ce pare a fi un nou impas, transmite AFP. 'Mulţi se întreabă în ce stadiu sunt negocierile noastre cu Coreea de Nord, răspund mereu că nu este nicio urgenţă', a scris pe Twitter Donald Trump.

'Există un potenţial superb pentru un mare succes economic pentru această ţară, Kim Jong Un ştie asta mai bine ca oricine şi va şti să profite din plin', a adăugat el. 'Toate este bine!', a încheiat liderul de la Washington însă fără să ofere detalii despre eventualele discuţii în curs. Donald Trump s-a întâlnit cu Kim Jong Un în iunie la Singapore, devenind primul preşedinte american în exerciţiu care a dat mâna cu un reprezentant al dinastiei Kim, ce domneşte în Coreea de Nord cu începere din 1948. Deşi aduce frecvent în discuţie o nouă întâlnire privată cu omul forte de la Phenian, negocierile asupra 'denuclearizării complete a Peninsulei Coreene', potrivit formulei vagi reţinute la Singapore, par să fie în impas.

Întâlnire anulată în ultimul moment


O întrevedere prevăzută în noiembrie la New York între şeful diplomaţiei americane, Mike Pompeo, şi Kim Yong Chol, colaborator apropiat al liderului nord-coreean, a fost anulată de Phenian în ultimul moment, fără explicaţii. Diplomaţii americani au promis să o reprogrameze cât mai rapid, fără succes până în prezent, în timp ce emisarul special al lui Mike Pompeo pentru Coreea de Nord, Stephen Biegun, numit la sfârşitul lui august, nu a reuşit încă să demareze discuţiile cu omologii săi nord-coreeni. Luni, Statele Unite au anunţat instituirea de sancţiuni la adresa a trei înalţi responsabili nord-coreeni 'drept răspuns la încălcări grave şi persistente ale drepturilor omului'. Este pentru prima dată când liderii regimului de la Phenian sunt atât de direct vizaţi de sancţiuni ale Washingtonului după summitul de la Singapore, notează.

Trump nu renunță la al doilea summit cu Kim. Când se vor întâlni

Summit Trump-Kim Jong-un. Răspunsul Casei Albe, oficial

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel