Sancțiuni Coreeea de Nord. Trump, explicații pentru decizia surprinzatoare

Donald-Trump
Donald-Trump

Preşedintele american, Donald Trump, s-a referit vineri la "suferinţele" nord-coreenilor pentru a explica decizia sa de a anula o serie de sancţiuni impuse de propriul guvern pentru a mări presiunea asupra Phenianului, relatează AFP.

"Ei suferă mult în Coreea de Nord (...) şi m-am gândit pur şi simplu că în acest stadiu nu sunt necesare sancţiuni suplimentare", a declarat Donald Trump în cursul unei discuţii cu jurnaliştii aflaţi la clubul său din Mar-a-Lago, în Florida.

"Asta nu înseamnă nu o voi face mai târziu", a adăugat el, insistând asupra voinţei sale de a păstra bunele raporturi cu liderul nord-coreean Kim Jong Un cu care s-a întâlnit la sfârşitul lui februarie la Hanoi pentru al doilea summit, încheiat de această dată cu un eşec.

"Am relaţii foarte bune cu Kim Jong Un, ne înţelegem (...) Este foarte important să păstrăm această relaţie cât mai mult posibil", a insistat el.

Sancțiuni retrase a doua zi 

Trezoreria americană a anunţat la 21 martie sancţiuni contra a două firme chineze de transport maritim, acuzate de legături comerciale cu Coreea de Nord în pofida sancţiunilor internaţionale.

A doua zi, spre surprinderea generală şi într-o oarecare confuzie, Donald Trump a scris într-un mesaj pe Twitter că a dispus ca aceste sancţiuni să fie "retrase".

"O naivitate imprudentă este deja destul de periculoasă. Incompetenţa flagrantă şi confuzia la Casa Albă, este şi mai rău", a reacţionat Adam Schiff, un democrat care prezidează Comisia pentru serviciile de informaţii a Camerei Reprezentanţilor.

Arsenalul nuclear nord-coreean a atras asupra Phenianului de-a lungul anilor o impresionantă serie de sancţiuni din partea ONU. În 2017, la iniţiativa Statelor Unite, Consiliul de Securitate a adoptat în unanimitate trei serii de sancţiuni vizând exporturile de fier, cărbune, textile şi produse de pescuit din Coreea de Nord.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel