Urmărește emisiunea live


Donald Trump, ancheta Muller. Președintele SUA, furios pe scurgerea de informații în presă

Summit. Oficiali americani, în Coreea de Nord
Summit. Oficiali americani, în Coreea de Nord

Într-o postare pe Twitter, președintele american a blamat publicarea în presă a întrebărilor ce îi sunt destinate în cadrul anchetei privind implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016.

„Atât de rușinos că întrebările referitoare de Vânătoarea de Vrăjitoare Rusești s-au «scurs» în presă. Nicio întrebare despre Complot. Ar părea foarte greu să obstrucționezi justiția pentru o infracțiune care nu s-a întâmplat niciodată”, a scris Donald Trump pe Twitter, după ce New York Times și Wall Streeet Journal au publicat mai mult de 40 de întrebări formulate de anchetatori și destinate președintelui SUA.

Trump este vizat în mod indirect

Pe listă se află întrebări despre legături ale lui Trump cu cercuri de interese din Rusia, precum și altele vizând implicarea personală a președintelui SUA în obstrucționarea anchetei care și-a propus să aducă lumină în cazul presupusei imixtiuni a Rusiei în alegerile prezidențiale în care Donald Trump a învins-o pe Hillary Clinton.

Ancheta Muller

Ancheta este condusă de procurorul Robert Muller, fost director al FBI, pentru a proba acuzațiile de ingerință a Rusiei în alegerile din 2016, dacă Moscova a complotat cu echipa de campanie a lui Trump și dacă președintele instalat în funcție a încercat în mod ilegal să obstrucționeze investigația.

Știa Președintele sau nu?

Niciuna dintre întrebările din lista publicată nu include termenul „complotare” (eng. „collusion”), însă unele vizează cunoștința lui Trump despre spargerea de către hackeri ruși a unor sisteme informatice, utilizarea în sens manipulator a rețelelor de socializare și „alte acțiuni vizând campania”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel