Donald Trump ameninţă că va ''distruge'' ecomomia Turciei

Alexandru Ichim / 07 oct 2019 / 20:26
Donald Trump FOTO AGERPRES
Donald Trump FOTO AGERPRES

Preşedintele american, Donald Trump, a ameninţat că ''va distruge şi elimina total economia Turciei''.

Preşedintele american, Donald Trump, a ameninţat că ''va distruge şi elimina total economia Turciei'' dacă Ankara va face ceea ce el ar considera că "depăşeşte limitele" în Siria, după ce anterior a anunţat că nu va opri o invazie turcă în nord-estul Siriei, relatează dpa.

''După cum am afirmat cu tărie înainte, şi doar reiterez, dacă Turcia va face orice pe care eu, în marea şi neegalata mea înţelepciune, o voi considera ca depăşind limitele, eu voi distruge şi elimina total economia Turciei (am mai făcut-o înainte!)'', a scris Trump pe Twitter, referindu-se la sancţiuni impuse anul trecut.

Trump a subliniat că Turcia şi naţiunile europene vor fi responsabile pentru o tabără de deţinuţi în nord-estul Siriei, unde mii de luptători ai Statului Islamic şi familii ale acestora sunt reţinute. ''Este timpul acum pentru alţii din regiune, unii foarte bogaţi, să-şi apere propriul teritoriu'', a subliniat Donald Trump.

Trump se confruntă cu critici în Congres

 

Preşedintele se confruntă cu critici în Congres în legătură cu decizia sa de a retrage trupele americane din zona de frontieră. Casa Albă a anunţat că Turcia va continua operaţiunea sa în Siria şi că SUA nu vor fi implicate.

Trupele americane staţionate în Siria se vor retrage din zona frontierei cu Turcia, deoarece Ankara va desfăşura 'în curând' o 'operaţiune prevăzută de mult timp' în nordul ţării, informează AFP, care citează un anunţ făcut duminică de Casa Albă.