Dolj: Şcolile din mediul rural vor primi fonduri pentru amenjarea grupurilor sanitare

Un număr de 72 de grădiniţe, şcoli primare şi gimnaziale şi un liceu din 37 de comune din judeţul Dolj şi oraşul Băileşti vor primi fonduri pentru finanţarea lucrărilor de amenajare a grupurilor sanitare. 

Potrivit HG nr. 363/2019, suma alocată pentru judeţul Dolj este de 5.444.000 lei, iar fiecare unitate de învăţământ va primi între 38.000 lei şi 135.000 lei. Prin intermediul inspectoratelor şcolare, banii se vor transfera către UAT-uri şi, potrivit IŞJ Dolj, lucrările pot fi finalizate înainte de începerea noului an şcolar.

În septembrie 2018, în judeţul Dolj, 91 de unităţi şcolare din mediul rural au început noul an şcolar fără autorizaţie sanitară de funcţionare, numărul acestora fiind mai mic decât cel din 2017, când erau 140 de şcoli şi grădiniţe neautorizate de DSP. Potrivit IŞJ Dolj, principalele cauze pentru care acestea nu aveau autorizaţie erau lipsa apei potabile şi funcţionarea toaletelor în curte, iar legislaţia în vigoare nu permite obţinerea autorizării. Aceste structuri sunt din mediul rural şi nu deţin o fântână sau un puţ în spaţiul unităţii de învăţământ, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel