Dolj: Cadrele didactice de la Colegiul 'Odobleja' au început anul şcolar cu un nou protest în faţa Primăriei Craiova

Profesorii Colegiului Naţional "Ştefan Odobleja" din Craiova şi reprezentanţii elevilor au început, luni, anul şcolar 2019-2020 cu un nou protest în faţa Primăriei Craiova în semn de nemulţumire faţă de spaţiile insuficiente pentru desfăşurarea activităţii, situaţie în care se află de un an de zile după ce municipalitatea a decis să ia un corp de clădire al acestei unităţi de învăţământ şi să îl pună la dispoziţia Liceului "Voltaire", înfiinţat în anul 2015, sub egida Universităţii Craiova şi care avea nevoie de sediu pentru acreditare.

Profesorii de la Colegiul "Odobleja" au decis să protesteze la început de an şcolar după ce primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, a amânat pentru joi întâlnirea pe care trebuia să o aibă luni cu ei. Aceştia spun că nu pot face orarul, pentru că nu au săli de clasă suficiente pentru elevi.

"Am numărat sălile de clasă şi am luat în calcul şi laboratoarele. Nu avem suficiente spaţii şi nu putem să facem nici măcar orarul. În aceste condiţii, funcţionăm pe un orar provizoriu", a declarat unul dintre profesori.

Potrivit cadrelor didactice de la Colegiul "Odobleja", deşi au avut mai multe discuţii cu conducerea Primăriei Craiova, acestea nu s-au concretizat cu nicio soluţie. Profesorii şi mai mulţi reprezentanţi ai elevilor au stat în faţa Primăriei Craiovei cu pancarte pe care au scris: "IŞJ şi PMC - antieducaţie", "Ne vrem şcoala înapoi", "Şi elevii noştri merită. Stop discriminare!", "Colegiul 'Ştefan Odobleja': Noi vă spunem drept, vă vom ţine piept!", "Odobleja nu mai poate tolera nedreptate!", "28 august 2018 - intrarea prin efracţie", "Atenţie, şcoală luată cu japca", "Până când ne veţi ignora? Rezolvaţi problema!", "A început şcoala, elevii noştri unde învaţă?", "PMC - stăpân pe plantaţie, nu vă e ruşine?", "Nu mai tolerăm batjocura", "Dacă înfiinţăm o şcoală, îi daţi pe alţii afară?", "Votaţi pentru anularea HCL!".

Primăria Craiova a transmis vineri, presei, un comunicat în care a precizat că "asigurarea celor mai bune condiţii oferite elevilor cu ocazia deschiderii noului an şcolar este obiectivul principal al autorităţilor locale în această perioadă, iar în acest context, municipalitatea a acordat o atenţie sporită situaţiei existente la Colegiul 'Ştefan Odobleja' ".

Cadrele didactice de la Colegiului Naţional "Ştefan Odobleja" din Craiova au început protestele în august 2018, imediat după decizia Primăriei Craiova prin care un pavilion al instituţiei de învăţământ a fost pus la dispoziţia Liceului "Voltaire", prin hotărâre de Consiliu Local, iar această hotărâre a fost pusă în aplicare de către autorităţile locale, deşi cadrele didactice au contestat-o în instanţă.

Liceul "Voltaire", care nu deţinea acreditare, are circa 200 de elevi, şi pentru a-l promova în rândul absolvenţilor de gimnaziu, cadrele didactice de aici au organizat în ultimii ani mai multe acţiuni de entertainment pe care le-au promovat pe reţelele de socializare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel