Doliu în lumea sportului automobilistic. Justin Wilson a murit la 37 de ani

Pilotul britanic Justin Wilson, în vârstă de 37 de ani, a murit, luni, la spital, în urma accidentului care a avut loc, duminică, în timpul cursei de 500 de mile de la Pocono (Statele Unite), în cadrul campionatului nord-american de automobilism IndyCar, au anunțat organizatorii, citați de AFP.

Justin Wilson, 37 de ani, a intrat în comă după accidentul survenit în cel de-al 179-lea tur din cele 200 ale cursei desfășurate pe "tricky triangle" din Pocono.

Americanul Sage Karam (Chip Ganassi) s-a izbit de un parapet de protecție, iar în urma impactului o bucată din monopostul său s-a desprins, lovindu-l pe Wilson.

Este o zi foarte tristă pentru IndyCar și pentru întreaga comunitate a sportului automobilistic, a declarat Mark Miles, directorului general al campionatului IndyCar, salutând talent și modestia lui Wilson, unul dintre cei mai respectați membri ai paddock-ului, citează Agerpes.

Fostul pilot al echipei Andretti Autosport a fost transportat cu elicopterul imediat la secția de terapie intensivă a spitalului Allentown (Pennsylvania), dar nu și-a mai recăpătat cunoștința.

Andretti Autosport i-a adus omagiu lui Wilson prin intermediul unui comunicat, descriind-ul drept un pilot magnific și un membru prețios al echipei.

Tată a doi copii, Justin Wilson evolua din 2008 în IndyCar și avea trei victorii în cel mai popular campionat al monoposturilor din SUA.

Pilotul britanic a petrecut și un sezon în Formula 1, în 2003 la Minardi, iar apoi la Jaguar, cu care a obținut un punct în Campionatul Mondial, grație unui loc 8 ocupat la Marele Premiu al Statelor Unite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel