Doliu în lumea literară. Nicolae Stoie, tatăl ministrului Andreea Păstârnac a murit

Nicolae Stoie, tatăl ministrului Românilor de Pretutindeni, a murit la 77 de ani. Poetul Nicolae Stoie s-a stins din viaţă după o grea suferinţă. Vestea a fost dată de fiica din prima căsătorie a scriitorului, Andreea Păstârnac, potrivit Mytex.ro.

Nicolae Stoie (originar din Ocna Sibiului) s-a remarcat îndeosebi ca poet. A publicat 13 volume de poezie (dintre care trei au fost premiate de Uniunea Scriitorilor) şi o antologie a creaţiei sale poetice, o carte de proză „Viaţa şi prevestirile neasemuitului astrolog şi profet Nostradamus" şi mai multe traduceri. O fişă bibliografică, chiar dacă incompletă, a fost pusă la dispoziţia sursei citate de Andreea Păstârnac:

Nicolae Stoie s-a născut în Sibiu la 29 noiembrie 1940. Încheie studiile liceale în 1959 la liceul „Gheorghe Lazăr" din localitate, iar în 1965 absolvă Facultatea de Filologie din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai" din Cluj.

După terminarea facultăţii a lucrat un timp ca redactor la ziarul „Drum nou" al judeţului Braşov, după care, timp de doi ani, a fost în corpul redacţional al revistei de cultură „Astra" din localitate. Între 1980 şi 1989 activează în cadrul Bibliotecii Judeţene din acelaşi oraş.

După 1990 a fost redactor la ziarul braşovean „Echilibru", iar din 1992 a fost consilier la editura privată „Duminică". A debutat cu poezie în 1969 în revista „Astra" şi în acelaşi an a debutat editorial cu volumul de versuri Consemnele necesare. A fost poet, prozator (romancier) şi publicist.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel