Urmărește emisiunea live


Doliu. Cel mai în vârstă membru al unei familii regale a decedat

Prinţul Mikasa al Japoniei, cel mai în vârstă membru al unei familii regale din întreaga lume şi unchiul Împăratului Akihito, a decedat, joi, la vârsta de 100 de ani, a anunţat agenția Kyodo.

Prințul, cel mai tânăr frate al împăratului Hirohito, tatăl împăratului actual, era cunoscut drept un specialist în istoria orientală antică și a servit ca președinte de onoare al Centrului Culturii Orientului Mijlociu în Japonia și al Societății Japonia-Turcia, relatează Agerpres.

Mikasa era singurul membru în viață al familiei imperiale cu experiență militară, iar după Al Doilea Război Mondial el a vorbit adesea despre importanța păcii.

Prințul suferea de mult timp de o problemă de inimă și a suferit o intervenție chirurgicală în 2012, la vârsta de 96 de ani.

Moartea sa lasă familia imperială japoneză cu doar patru moștenitori de sex masculin din 19 membri rămași, în contextul în care doar bărbații pot urca pe tron în Japonia.

De asemenea, moartea prințului survine într-un moment de atenție sporită pentru viitorul familiei imperiale, în contextul în care împăratul Akihito (82 de ani) a sugerat în august să-i fie luată în considerare abdicarea, deoarece ar putea deveni incapabil să își exercite atribuțiile din cauza vârstei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel