Doi pui de rinocer alb s-ar putea naşte în Belgia până la sfârşitul anului

Două femele din rinocer alb sudic sunt gestante şi ar putea naşte până la sfârşitul anului, a anunţat miercuri parcul zoologic belgian Pairi Daiza, care participă la un program de conservare a acestei specii pe cale de dispariţie, citat de AFP.

Anunţul despre gestaţiile naturale ale lui Elie şi Madiba vine în urma naşterii, duminică, într-o grădină zoologică din California, a unui rinocer alb sudic ce a fost conceput prin inseminarea artificială.

Aceasta este o veste fantastică pentru întreaga echipă care contribuie zilnic la protejarea acestei specii, după cum a notat într-un comunicat Claire Gilissen, purtătoare de cuvânt a parcului Pairi Daiza.

Rinocerul alb sudic a fost la un pas de extincţie în secolul XX, a amintit parcul zoologic, înainte ca populaţia existentă în mediul natural să ajungă la aproximativ 20.000 de exemplare. Însă, aceste animale cad încă prea des victimele braconajului, a deplâns Pairi Daiza.

O altă subspecie, rinocerul alb nordic, este pe cale de dispariţie - doar doi rinoceri albi nordici mai trăiesc în momentul de faţă în întreaga lume şi amândoi sunt de sex feminin. Ultimul mascul din această subspecie a murit anul trecut.

Inseminarea artificială realizată cu succes la grădina zoologică din San Diego, o premieră în America de Nord, oferă speranţă. Oamenii de ştiinţă speră că tehnica va permite în următorii ani ca o femelă de rinocer alb sudic să poarte în pântece un mic embrion de rinocer alb nordic în urma inseminării cu spermă congelată.

Naşterea puilor în parcul zoologic belgian nu reprezintă o noutate ştiinţifică, însă personalul acestuia aşteaptă cu nerăbdare venirea pe lume a micilor rinoceri până la sfârşitul anului.

Elie mai are un pui, numit Sethemba, născut în 2016, care a fost transferat la o grădină zoologică din Malaga (Spania), în cadrul Programului european de reproducere în captivitate.

Naşterea rinocerului alb sudic la Grădina Zoologică din San Diego reprezintă "o etapă istorică" în cadrul eforturilor depuse pentru a asigura conservarea acestei specii pe cale de dispariţie, au declarat administratorii grădinii zoologice americane. Mama (Victoria) şi puiul ei, un mascul, se simt bine, au precizat aceştia într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel