Doi polițiști au fost inculpați pentru asasinarea unui politician

Doi polițiști în rezervă au fost arestați sub acuzația că ar fi ucis un politician care condamna acțiunile poliției în favele, anunță The Guardian. 

Doi foști ofițeri de poliție au fost arestați în urma asasinării consilierului de la Rio de Janeiro, Marielle Franco. Ea a fost un politician revoluționar care s-a născut într-una dintre cele mai mari favela din Rio și a devenit o voce pentru persoanele dezavantajate din oraș. Ea a fost ucisă într-o mașină alături de șoferul său, Anderson Gomes. Marielle Franco, în vârstă de 38 de ani, era membră a Partidului 'Socialism şi Libertate' (PSOL, de stânga), iar în seara zilei de 14 martie când a fost ucisă se întorcea de la o adunare de promovare a femeilor de culoare. O a doua pasageră care se afla în mașină a supravieţuit.

(w670)

Ea a criticat crimele de poliție în favela, unde a crescut și a luat parte la o anchetă a Poliției Naționale din 2008 privind grupurile paramilitare care domină zonele mari ale statului Rio. Cunoscute ca miliții, aceste grupuri includ adesea ofițeri de poliție. Suspecții au fost identificați ca Ronnie Lessa, ofițer de poliție militară în rezervă, și Elcio Vieira de Queiroz, fost ofițer de poliție.

Vezi și: 

Vezi și: Austria. Motivul pentru care românca şi-a înjunghiat soţul MILIONAR

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel