Doi membri CNA vor candida la parlamentare

Doi membri importanţi ai Consiliului Național al Audiovizualului Valentin Jucan și Lorand Turos vor candida la alegerile parlamentare.

Jucan a recunoscut că are propuneri din partea a două partide, în timp ce Turos și-a depus dosarul pentru a candida din partea UDMR. Va trebui să treacă de alegerile interne.

„Eu mi-am depus dosarul de candidat pentru UDMR. Urmează alegeri interne, în județul Satu Mare. Pe 22 septembrie vor fi alegerile interne, după aceea vedem. În momentul de față nu sunt în UDMR, dar dacă se întâmplă, atunci, bineînțeles, înainte de campania electorală, renunț la această funcție în CNA și candidez", a spus Turos, conform paginademedia.ro.

Valentin Jucan a recunoscut şi el că îşi doreşte un loc în Camera Deputaților.

„Sunt interesat să candidez pentru că doresc să duc proiectul de reformare al CNA mai departe și cred că din Parlament o pot face cel mai bine pentru că, aici în CNA, oricum am extins limitele mandatului mai mult decat a făcut-o oricine aici și este nevoie ca implicarea sa fie directă din parlament. Este mai bine ca proiectele sa fie propuse și discutate din Parlament, nu lansate în spațiul public", a spus Jucan, conform sursei citate.

Acesta a adăugat că va cântări serios până se va decide din partea cărei formaţiuni va candida.

„Evident că în momentul în care voi vedea soluția cea mai serioasă o voi analiza și voi candida în consecință. În 2-3 saptamani maximum voi ști asta. În 12 octombrie este data limită până când pot fi depuse listele finale cu candidaturi din partea partidelor politice, deci mai sunt 29 de zile. Dacă voi candida, trebui să stabilesc un calendar, în sensul că trebuie să anunt supleantul să fie pregătit, va trebui să primesc derogare de la partid pentru vechime. Dupa ce voi primi acea derogare, voi demisiona, tocmai pentru a nu fi nici măcar o zi în incompatibilitate, și îmi voi depune candidatura.", a mai spus Jucan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel