Doi membri ai Curții Constituționale, arestați - Turcia

Doi membri ai Curții Constituționale din Turcia au fost arestați miercuri, a informat canalul de televiziune privat NTV, în urma tentativei de lovitură de stat din 15 iulie, soldată cu cel puțin 290 de morți.

Cei doi membri ai Curții Constituționale fac parte dintr-un grup de 113 oficiali din sistemul judiciar arestați miercuri, a precizat NTV.

Până în prezent în jur de 60.000 de militari, polițiști, judecători, funcționari publici și profesori au fost suspendați, reținuți sau sunt investigați în Turcia după lovitura de stat militară eșuată de săptămâna trecută.

Tot miercuri, Ministerul Apărării turc a anunțat îi anchetează pe toți judecătorii și procurorii militari din Turcia și a suspendat 262 dintre ei, a anunțat canalul de televiziune NTV.

[citeste si]

Președintele Recep Tayyip Erdogan și alți responsabili turci au susținut că în spatele tentativei de lovitură de stat de vineri noaptea se află Fethullah Gulen, care s-a autoexilat de mai mulți ani în statul american Pennsylvania, și au cerut extrădarea acestuia din SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel