DOGAN, grupul de presă care deține Kanal D, va fi VÂNDUT

Kanal D
Kanal D

Cel mai mare grup de presă din Turcia, Dogan, cel care deține și Kanal D, a anunțat astăzi la Bursa din Istanbul că a demarat negocieri privind vânzarea afacerilor sale din presa scrisă și audio. 

Negocierile se fac între Dogan și Demiroren Media Holding. Valoarea tranzacției este estimată la 1,2 miliarde de dolari, transmit publicaţia turcă Daily Sabah, DPA şi Reuters.

Tranzacția, pentru a cimenta sprijinul presei pentru Guvernul turc

Declaraţia vine după ce un oficial al Demiroren, percepută ca un aliat al preşedintelui Tayyip Erdogan, a afirmat pentru Reuters că a acceptat să cumpere diviza de media a Dogan, într-o tranzacţie care va cimenta şi mai mult sprijinul presei pentru Guvernul turc.

Diviza de media a Dogan, deţinută de omul de afaceri Aydin Dogan, include ziarele Hurriyet şi Posta, posturile de televiziune Kanal D şi CNN Turcia şi o agenţie de presă.

Grupul Demiroren deţine, printre alte active, o reţea de distribuţie a gazelor şi un mall şi în 2011 a cumpărat de la Dogan două ziare, Milliyet şi Vatan.

Dogan, perceput ca independent

Dogan este perceput ca un grup media care a rămas independent, în pofida presiunilor la care este supus, într-o ţară în care mulţi ziarişti sunt în spatele gratiilor.

În România, Dogan TV Holding A.Ş deţine postul de televiziune Kanal D.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel