DOCTORATE - SRI, verificări PLAGIAT. Bogdan Chirieac: Știu că-mi fac mulți dușmani în acest moment

SRI
SRI

Nume grele și-au luat doctoratul la Academia SRI. Actuala conducere a SRI cere verificarea doctoratelor, prin introducerea unui soft antiplagiat. Cei care au plagiat nu doar că vor rămâne fără titlul de doctor, dar ar putea avea și o plângere penală pe numele lor.   

Profesorul universitar Adrian Ivan, rector al Academiei Naționale de Informații ”Mihai Viteazul” (ANIMV), a anunțat că vor fi analizate toate tezele de doctorate, vor fi date verdicte de plagiat și că vor fi depuse plângeri penale. 

”Un nou lucru senzațional”

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, la Antena 3: ”SRI este probabil cea mai puternică instituție de forță a statului român și, slavă Domnului, noua conducere a acestui serviciu chiar face lucruri pentru democratizare și revenire la normalitate, reintroducerea serviciului în lege și Constituție, scoaterea sa din istoria cumplită a poliției politice recente. Eu cred că e un nou lucru senzațional, după ce a oprit ascultările, ținând seara de recomandarea CCR, după ce 25 de generali care au avut de-a face cu deceniul pierdut au fost trimiși la pensie, cu eleganță, fără multă zarvă, cum ar fi trebuit să fie făcut. E necesară această curățenie. Îl citez aici pe profesorul Pieleanu: nicio structură militară din lume nu conduce doctorate. E absurd!”.

”E nevoie de reguli mai stricte”

Analistul politic a mai subliniat: ”În mediul universitar autentic, e una în ceea ce privește doctoratul, că altfel nici nu poți să fii profesor universitar, nici asistent universitar, dacă nu ți-ai dat doctoratul, deci asta e o chestiune, dar cred că trebuie să fie o condiție cu semne de întrebare vizavi de doctorat în administrație, mai ales că doctoratele au fost așa, o chestiune pe bandă rulantă, din nefericire, în ultimii 20 de ani. E nevoie de reguli mai stricte. Eu sper că exemplul lui Eduard Hellvig va fi urmat de doamna ministru de Interne, Carmen Dan, care devine un tot mai bun ministru de Interne. Numărul de polițiști cu doctorate cred că e mai mare decât cei care prind hoți. Mai e ceva, angajatul la stat cu doctorat înțeleg că ia și un spor de 15% și aici sunt lucruri care vor fi sub semnul întrebării. Chestiunea cu doctoratul chiar trebuie să revină ca vârf al cercetării științifice, al carierei universitare, nu în felul în care s-au acordat până acum. Știu că probabil că-mi fac mulți dușmani în acest moment, dar trebuie o curățeni și-n acest domeniu”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel