EXCLUSIV  Dobre despre demenajarea de la Urziceni

Adrian Dobre
Adrian Dobre

„Nu a plecat din cauza salariului minim”, a spus miercuri, la interviurile DC News Adrian Dobre, purtătorul de cuvânt al PSD.

Adrian Dobre susține că fabrica de la Urziceni, recent delocată, nu a plecat din cauza salariului minim, atunci când a fost întrebat, la interviurile DC News, pe această temă.

„Tocmai ați criticat salariul minim brut pe economie. O firmă cu 350 de angajați britanică din Urziceni, a și demenajat”, a spus Bogdan Chirieac.

„Informația nu e foarte corectă și vă spun de ce. Dacă ați citit declarațiile celor de la Urziceni, veți vedea că motivele plecării nu au fost salariul minim. Ei spun foarte clar că nu acela este motivul plecării. Frima este britanică, au serioase probleme legate de Brexit. Ei au 2.000 de angajați în total, din care 1.400 în România. Motivul delocării de la Urziceni – pentru că este o delocare parțială, parte a producției merge tot în România – nu are nicio legătură cu venitul minim.

Pe de altă parte, știți foarte bine că industria de lohn este o etapă în dezvoltarea economică.

Această chestiune de lohn, încet-încet, probabil că după o dezvoltare economică în timp a României, va dispărea. Dacă ne uităm totuși la știrile din zona economică, veți vedea că avem investiție în Cluj pentru o fabrică de avioane, avem în componente de mașini, avem în subansamble, Mitsubishi etc. Deci, dacă citiți știrile per ansamblu, veți vedea că cererea de locuri de muncă, cu valoare adăugată mult mai mare decât lohn-ul, este mult mai mare decât această știre legată de fabrica din Urziceni, care este pe lohn. Sigur, este important ca fiecare persoană de la locul de muncă să fie ancorată. Cea mai eficace și eficientă modalitate de incluziune și de protecție socială este locul de muncă. (...) Dar, încă o dată, cu respectul pentru fiecare persoană care trebuie să aibă un loc de muncă, industria de lohn în următorii ani va dispărea și ne dorim să fie înlocuită de industria cu valoare adăugată ridicată”, a răspuns purtătorul de cuvânt al PSD la minutul 33:10

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel