"Doamna mărilor", secretele au fost dezvăluite

Şapte ani a durat construcţia sa, iar lansarea la apă a avut loc în prezenţa fostului dictator Nicolae Ceauşescu, în anul 1985. 

Şapte ani a durat construcţia sa, iar lansarea la apă a avut loc în prezenţa fostului dictator Nicolae Ceauşescu, în anul 1985. După numai cinci ani, denumirea acesteia a fost schimbată din "Timişoara" în "Mărăşeşti", în amintirea distrugătorului Mărăşeşti din componenţa Escadrilei de Distrugătoare a Marinei Regale Române.

Cea mai mare navă de război, construită în România, fregata "Mărăşeşti", căci despre ea este vorba, a scris pagini de istorie pentru Marina Militară Română, atât în perioada regimului comunist, cât şi după anul 1989.

Studioul Multimedia din cadrul Redacţiei "Observatorul militar" a realizat filmul intitulat "Doamna mărilor", dedicat Fregatei "Mărăşeşti", nava cu numărul de bordaj 111, despre care maiorul Constantin Mireanu, realizatorul documentarului spunea că "(...) Din respect pentru marinari, pentru inginerii proiectanţi şi constructori, pentru muncitorii din şantier şi pentru istorie, am încercat să intervin cât mai puţin în film, lăsându-i să ne petreacă prin istoria navei chiar pe aceia care au trăit vremuri ce acum par incredibile".

Proiecţia va avea loc joi, 14 martie 2019, ora 16.00, la Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret "Jean Constantin" din Constanţa, B-dul Ferdinand nr. 56. Accesul în sala de spectacol este gratuit şi se va face în intervalul orar 15.15-15.50.

Vezi și: 

Elena Udrea: Nu va mai apuca să își înceapă mandatul...

Întâlnire strategică înainte de europarlamentare, la Brașov

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel