DNA, reacție oficială în scandalul videoconferințelor cu SRI

DNA a transmis o dezmințire cu privire la videoconferințele cu SRI. 

DNA transmite că informațiile cu privire la fabricarea/înscenarea unor dosare penale, urmăriri penale la ordine, cu implicarea unor politicieni sau a SRI și folosirea unor metode nelegale sunt ”neadevărate, ofensatoare și absurde și au menirea de a discredita activitatea procurorilor DNA, fiind folosite ca o stratagema de către persoane interesate de a formula apărări în spațiul public și nu în fața unei instanțe de judecată.”

DNA a redat mai mult ”afirmații denigratoare”, care fac referire la videoconferința dintre SRI și DNA, organizată de Florian Coldea, supravegherea ziariștilor de către Coldea-Kovesi. În completare, precizează că informațiile sunt total neadevărate, ”procurorul șef al DNA nu a participat la videoconferințe organizate de SRI, nici săptămânal, nici ocazional și nu are instalate în birou terminale speciale prin care să poată comunica instantaneu cu SRI.

”Nu există și nu a existat nici un protocol de colaborare SRI-DNA și nici protocol secret Coldea/Kövesi. Nu au existat echipe mixte SRI-procurori ori întâlniri între procurori și ofițerii de informații în case conspirative. Dosarele penale sunt instrumentate strict prin raportare la Codul penal, Codul de procedură penal și Legea 78/2000” mai precizează DNA.

DNA a sesizat CSM pentru a face ”verificări pentru a constata în ce măsură, prin informațiile transmise, este afectată independența sistemului judiciar și prestigiul magistraților.”

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel