DNA. Ofiţer din Poliţia Capitalei, trimis în judecată

Poliția
Poliția

Adrian-Oliver Ristea, ofiţer de poliţie în cadrul DGPMB - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 2, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de două infracţiuni de luare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis joi, procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a lui Adrian-Oliver Ristea, la data faptelor ofiţer de poliţie în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 2, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de luare de mită din care una în formă continuată, şi, în stare de libertate, a lui Dorin Gabriel Boacă, la data faptei agent de poliţie în aceeaşi structură, tot pentru luare de mită. Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul trimis pe masa judecătorilor că, în cursul lunii octombrie 2018, Adrian-Oliver Ristea ar fi pretins de la administratorul unei societăţi comerciale (martor în cauză) să-i remită, în două tranşe, suma de 1.500 de euro, pentru ca, în temeiul atribuţiunilor de serviciu, să efectueze controale la mai multe magazine dintr-un centru comercial, în scopul eliminării concurenţei omului de afaceri. În acest scop, la data de 5 noiembrie 2018, ofiţerul de poliţie ar fi primit suma de 3.800 lei din cei 1.500 de euro pretinşi iniţial, precizează DNA. 'Deoarece controlul pentru care a primit banii respectivi nu a putut fi efectuat până la sfârşitul anului 2018, Adrian-Oliver Ristea i-a solicitat martorului să îi dea informaţiile necesare pentru a putea opri în trafic autoturisme care transportă produse contrafăcute şi implicit pentru a lua măsurile legale, respectiv confiscarea mărfii şi întocmirea unui dosar penal deţinătorului acesteia.

2500 euro de la un om de afaceri

Poliţistul a propus acest mod de lucru deoarece, în cazul constatării unei infracţiuni flagrante, nu era necesară o aprobare prealabilă de la şeful său ierarhic. Omul de afaceri a fost de acord cu această variantă, iar în data de 10 ianuarie, urmare a informaţiilor transmise, Ristea a oprit în trafic un autoturism ce transporta produse contrafăcute şi a procedat la constatarea unei infracţiuni flagrante', menţionează anchetatorii. Ulterior, ofiţerul de poliţie i-ar fi spus omului de afaceri să-i transmită şoferului căruia i s-a întocmit dosar penal că, pentru a-şi rezolva 'problema', trebuie să îi remită suma de 5.000 de euro. Deoarece acesta din urmă nu putea să-i ofere decât 2.500 euro, după multe negocieri, Adrian-Oliver Ristea s-ar fi mulţumit şi cu această sumă, intrând în posesia ei la data de 22 ianuarie, arată DNA.

1500 de euro de la potențiali infractori

Totodată, potrivit DNA, la data de 28 ianuarie, într-un context asemănător, Adrian-Oliver Ristea şi Dorin-Gabriel Boacă ar fi oprit un autoturism de la ocupanţii căruia au pretins suma de 3.000 euro. 'În urma negocierilor purtate, inculpaţii au fost de acord să primească suma de 1.500 de euro. În aceeaşi zi, prin intermediul aceluiaşi om de afaceri, cei doi poliţişti au primit 1.000 euro din suma pretinsă iniţial, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. Restul de bani urma să le fie remis inculpaţilor în cursul aceleiaşi zile', se notează în rechizitoriu. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător până la concurenţa a 2.500 euro şi 3.800 lei asupra sumelor de bani existente în conturile bancare deţinute de Ristea. De asemenea, a mai fost dispusă măsura popririi asupra sumelor de bani datorate cu titlu de salariu de către MAI - DGPMB lui Adrian-Oliver Ristea, până la concurenţa aceloraşi sume. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel