DNA: Mircea Rusu, trimis în judecată

mircea rusu band
mircea rusu band

 Mircea Rus, fost cântăreț și fost primar al comunei mureşene Band, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Iaşi pentru luare de mită şi spălare de bani, alături de Iulian Trofin, director al unei societăţi comerciale, acuzat de dare de mită şi spălare de bani. 

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marţi faptele au fost săvârşite în vara anului 2008, când Mircea Rus (fost Rusu) ocupa funcţia de primar. 

"Inculpatul Rus Mircea, în calitate de primar şi ordonator de credite al comunei Band, judeţul Mureş, la diferite intervale de timp, a acceptat de la inculpatul Trofin Iulian, director al unei societăţi comerciale, promisiunea remiterii cu titlu de mită a sumei de 800.000 lei, în scopul atribuirii şi derulării în bune condiţii a unui contract de execuţie lucrări în valoare de 8.379.088,51 lei către o altă societate comercială de la care inculpatul Trofin Iulian urma să subcontracteze lucrările respective", se precizează în comunicat. 

Conform aceleiaşi surse, contractul de execuţie lucrări a fost atribuit societăţii agreate pe 23 septembrie 2008, iar ulterior, până la data de 14 august, Mircea Rus a primit mită de la Trofin, în mai multe tranşe, suma totală de 400.000 de lei. 

"Pentru a ascunde şi pentru a disimula adevărata provenienţă a sumei menţionate anterior, inculpatul Rus Mircea a încheiat cu inculpatul Trofin Iulian un înscris sub semnătură privată intitulat contract de împrumut", se mai menţionează în comunicat. 

Potrivit DNA, primarul Rus a solicitat şi primit cu titlu de mită de la un administrator al unei societăţi comerciale, pe 26 iunie 2009, suma de 35.000 de lei, în scopul derulării în bune condiţii a aceluiaşi contract de lucrări, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel