DNA. Kovesi, un nou atac. Interviu în Financial Times: Nu vor mai exista investigații serioase

Laura Codruța Kovesi a ieșit din nou la atac.

De data aceasta, șefa DNA a vorbit despre situația din România, în presa internațională. Într-un interviu acordat Financial Times, Kovesi acuză o ”campanie de calomniere împotriva instituţiei care are loc aproape zilnic”.

Totodată, potrivit sursei citate, Laura Codruța Kovesi acuză liderii politici şi oamenii de afaceri că încearcă să submineze instituţia pe care o conduce. Totodată, ea a transmis că DNA nu falsifică probe ci acționează în spiritul legii.

Kovesi a vorbit și despre modificările din justiție, arătându-și îngrijorarea și precizând că modificând legislația, lupta anticorupție din România va avea de suferit. „Mă îndoiesc că vor mai exista investigaţii serioase care implică înalţi funcţionari publici și persoane cu funcţii înalte în stat”, a mai precizat aceasta. Șefa DNA a continuat și a mai adăugat că, modificând legislația, ar putea însemna că „nu vom mai putea ancheta pe nimeni”.

Sursa citată mai amintește și de conferința pe care Kovesi a avut-o în această săptămână, dar și despre poziția îngrijorătoare pe care Bruxelles-ul o are în ceea ce privește modificările aduse la legile justiției, precizând că UE a avut deja conflicte cu Polonia și Ungaria, acuzate că încalcă valorile europene.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel