DNA, candidați. Augustin Zegrean: Ar trebui ca ei să fie demiși

Augustin Zegrean/ Foto Agerpres
Augustin Zegrean/ Foto Agerpres

Candidații pentru funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție au fost respinși. Fostul președinte al Curții Constituționale a României a făcut o declarație incendiară.

Augustin Zegrean a declarat că, în contextul în care niciunul dintre procurorii care lucrează acum în DNA nu a reușit să treacă testul, aceștia ar trebui demiși.

„Toți acești concurenți, sau trei dintre ei, sunt din structuri de conducere ale DNA. Deci procurorul șef adjunct mă gândeam că îndeplinea condițiile pentru a fi acolo. Dacă ar fi să luăm în serios ce se întâmplă, ar trebui ca ei să fie demiși de acolo dacă niciunul dintre ei nu e în stare să îndeplinească funcția de procuror șef, nici cea de procuror șef adjunct nu poate să o îndeaplinească, pentru că sunt momente în care trebuie să-l înlocuiască pe procurorul șef. Nu vreau să intru în amănunte, e un fel de a mă juca, pentru că și Ministerul se joacă”, a subliniat fostul președinte al CCR, conform Digi24. 

„Probabil că nu se grăbesc. Doamna care este acum (Anca Jurma, n.r.) poate că este foarte bună și poate conduce instituția șase luni, și încă șase luni după aceea, și între timp se va naște un procuror pe placul Ministerului”, a adăugat Augustin Zegrean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel