DNA a trimis în judecată un primar

Procurorii DNA Craiova au trimis-o în judecată pe Jana Fulga, la data faptelor primar al comunei Şimnicu de Sus şi avocat suspendat în Baroul Dolj. 

În prezent, Jana Fulga este viceprimar al aceleiaşi localităţi. Ea este acuzată de DNA de luare de mită şi abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

În dosar a fost deferit justiţiei şi Marinel Rădulescu, administrator al unor societăţi, pentru complicitate la abuz în serviciu.

Potrivit unui comunicat al DNA, Jana Fulga, în calitate de primar al comunei, în toamna anului 2009, a pretins şi primit de la Marinel Rădulescu suma de 50.000 lei, în schimbul exercitării puterii de decizie pentru ca societăţile administrate de acesta să încheie, cu încălcarea legislaţiei privind achiziţiile publice, contracte cu primăria.

[citeste si]

DNA menţionează că, prin aceste demersuri, aceasta a cauzat bugetului local un prejudiciu de aproximativ 300.000 lei.

În cauză s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra unui autoturism ce aparţine acesteia, iar Consiliului Local al comunei Şimnicu de Sus s-a constituit parte civilă în cauză.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Craiova, cu propunere de a se menţine măsura asigurătorie dispusă în cauză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel