DNA a pus sub control judiciar un fost procuror, pe cauțiune

Procurorii DNA au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe cauţiune faţă de Vasile Balaican, la data faptei procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Măsura a fost dispusă pentru 60 de zile, începând cu data de 15 aprilie.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis vineri AGERPRES, în a doua jumătate a anului 2011, Vasile Balaican, în calitate de procuror, a pretins de la o persoană, denunţător în cauză, suma de 5.000 euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra magistraţilor din cadrul Parchetului Curţii de Apel Constanţa învestiţi cu soluţionarea dosarelor penale în care era cercetat şi a promis că-i va determina pe aceştia să dispună, faţă de acesta din urmă, o soluţie favorabilă.

"În acest context, pe durata unui an, la diferite intervale de timp, denunţătorul i-a remis inculpatului Balaican, în tranşe, întreaga sumă pretinsă de 5.000 euro. Remiterea unei tranşe în valoare de 200 de euro a fost înregistrată de către denunţător, audio video, prin mijloace proprii", susţin procurorii.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, el trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte conform programului de supraveghere sau ori de câte ori este chemat; să nu depăşească limita teritorială a judeţului Constanţa, decât cu încuviinţarea prealabilă a organelor judiciare; să nu se apropie şi să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a măsurii. DNA menţionează că lui Vasile Balaican i se atrage atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel