DNA a descins la GIP al lui Mugur Ciuvică. Bogdan Chirieac, REACȚIE

Procurorii DNA au descins astăzi la Grupul de Investigații Politice al lui Mugur Ciuvică. 

Mugur Ciuvică a explicat că i s-a cerut contractul cu Dan Andronic, încheiat în 2007, acum mai bine de 10 ani. Acesta a mai precizat că au avut un contract cu Dan Andronic căruia i-au dat informații, analize, monitorizări. Totodată, Ciuvică a explicat că ”N-o să vadă doamna Kovesi ce le dăm noi clienților noștri.” 

”Golănie de cartier”

Mugur Ciuvică crede că e ”o dovadă de disperare. (...) După ce ați spus ce s-a întâmplat în ultimele zile, doamna Kovesi e nervoasă. Vineri, m-am gândit să deschid contul „Un chior pentru Kovesi". Nu suma care se poate strânge e importantă, ci numărul donatorilor. Numărul donatorilor o enervează mai rău decât suma. Puteau să trimită prin poșta. Sus scrie numele firmei, adresa, numărul de fax și numărul de telefon. Găseau și un email dacă căutau. Au venit pe la 1 și jumătate. Luasem o pauză să fac niște chestii să mă duc la un doctor. Mă sună un coleg: Nu treceți pe aici că sunt cei de la DNA. Mă duc. La 1 jumătate se prezintă doi inși, într-un apartament al GIP, unde eu sunt angajat. Apar doi cetățeni, bat la ușă, s-au prezentat de la DNA. Au întrebat dacă poate să intre și au prezentat această hârtie. Calitatea are firma și dosarul e menționat în hârtie. Aberantă e situația în sine. Firma e a lui Dan Andronic. Contractul între 2007-2008. În aprilie 2008 s-a încheiat contractul. Am înțeles că dosarul ar privi firma respectivă. Dan Andronic presupun că a avut zeci de contracte, vii și iei un contract de la noi. Am înțeles că Dan Andronic este producătorul interviului cu Ghiță. Dar genul ăsta de interviu sunt convins că a enervat-o crunt pe Kovesi. E o golănie de cartier. Hai să-i trimite doi gealați la ușă și să-i cerem documente de acum zece ani, hai să-l prezetăm de penal la Ciuvică, uite că-l anchetează Ciuvică. Am schimbat în perioada asta două rânduri de computere. Am găsit documentele ce credem noi că vrea Kovesi, mai vedem partea contabilă, dar aia sigur există, e pe hârtie undeva”. 

(w670)

În ceea ce privește documentele cerute în termen de două zile, Mugur Ciuvică a explicat, la Antena 3, că ”Puteam să le tocăm, puteam să le pierdem. Au trecut peste 10 ani. Sunt din 2007. Eu aș pune și pe site documentele pe care i le trimit lui Kovesi, că nu am nimic de ascuns. N-are ce evaziune fiscală să fie. Nu are ce minimă suspiciune de evaziune fiscală să fie. E un contract, cu facturi, toate plățile au fost făcute prin bancă. N-are ce să inventeze.”

Reacția analistului politic

Analistul politic Bogdan Chirieac a afirmat că ”este, în mod evident, un act de intimidare a ONG-urilor libere, pentru că asta este Grupul de Investigații Politice, este un act de intimidare a societății civile, lucrul acesta este nepermis în lumea civilizată, mai ales în cazul dlui Mugur Ciuvică, cunoscut pentru atitudinea sa critică”. 

Amintim că-n anul 2002, Mugur Ciuvică a fost reținut în dosarul ”Armagedon 2”. Atunci, întreaga presă și ONG-urile s-au solidarizat cu acesta, mai ales după ce a fost ridicat de pe stradă, fără mandat, și a fost interogat până la miezul nopții. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel