Dispută între ALDE şi PNL. Varujan Vosganian, ultimatum pentru Orban

Varujan Vosganian, purtătorul de cuvânt al ALDE, i-a trimis un mesaj clar premierului desemnat, Ludovic Orban, prin care îi transmite că nu găseşte motive pentru a vota guvernul. 

"Domnule prim-ministru desemnat Ludovic Orban,

Cu regret vă semnalez că din cuprinsul Cap. VI.1 – Transporturi și Infrastructură din Programul de Guvernare pe care ni l-ați prezentat NU găsesc suficiente argumente pentru a vota pentru investirea noului Guvern.

V-am prezentat, în timpul negocierilor de săptămâna trecută, o listă de investiții importante pentru zona Moldovei, investiții pe care observ că Programul de Guvernare le ignoră, cum ar fi:

- Demararea construirii drumului expres Botoșani – Târgu Frumos;

- Asigurarea finanțării pentru continuarea construirii Variantei Ocolitoare Sud a Municipiului Iași;

- Urgentarea procedurilor preliminare pentru construirea căii ferate rapide București – Pașcani, cu ramificații spre Iași și Suceava, destinată transportului de pasageri;

- Urgentarea procedurilor preliminare pentru modernizarea căii ferate existente București – Pașcani cu ramificații spre Iași și Suceava, destinată, îndeosebi transportului de mărfuri;

- Urgentarea procedurilor preliminare pentru modernizarea, în regim de autostradă, a șoselei Ploiești – Buzău – Focșani – Bacău – Roman – Suceava – Siret, cu realizarea variantelor ocolitoare pentru localitățile de pe traseu (investiția e trecută în lista de rezervă (!) )

- Urgentarea procedurilor preliminare pentru includerea, odată cu 2021, în proiectul Connecting Europe Facility, a drumului expres București – Tișița – Albița.

Aceste omisiuni sunt cu atât mai greu de înțeles cu cât majoritatea investiții respective se află în stadii preliminare, deci nu necesită finanțări considerabile. Dar ignorarea lor înseamnă irosire de timp, anularea etapelor legale și birocratice deja parcurse și accentuarea, pentru locuitorii Moldovei, a sentimentului de marginalizare", a scris Varujan Vosganian pe Facebook. 

Ultimatum pentru PNL

"Domnule Prim-Ministru desemnat,

Vă rog să luați în serios observațiile de mai sus. Aveți, până la demararea procedurii de audiere a ministrului transporturilor și, ulterior, a votării Guvernului, suficient timp pentru a repara omisiunile acestea și a ne oferi argumentele hotărâtoare în privința unui vot favorabil.

Vă rog să primiți, domnule Ludovic Orban, expresia sincerității mele", a mai scris Vosganian. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel