Discuții Theresa May - Jeremy Corbyn pe tema Brexit. S-ar putea să existe un nou referendum pentru confirmarea ieșirii Marii Britanii din UE

Timp de patru ore și jumătate s-au purtat discuții în biroul de pe Downing Street nr. 10, între premierul Marii Britanii, Theresa May și șeful Laburiștilor, Jeremy Corbin, transmite The Guardian. Ambele părți au devenit prudente.

Conform jurnaliștilor britanici este de așteptat ca premierul Theresa May să îi scrie oficial lui Jeremy Corbyn pentru a stabili oferta guvernului cu privire la Brexit. Asta s-a stabilit în urma discuțiilor din Downing Street. Cu doar cinci zile înainte ca premierul să călătorească la Bruxelles pentru a solicita o întârziere pentru Brexit din partea liderilor UE, se pare că s-au înregistrat puține progrese în găsirea unui compromis pe care atât Laburiștii, cât și conservatorii îl pot întoarce. Dar, după cum a susținut delegația guvernamentală, oficialii au început să elaboreze o scrisoare în care să prezinte o cale de urmat.

O sursă guvernamentală a sugerat că, în conformitate cu cerințele Labouriștilor, propunerea ar include un referendum de confirmare cu privire la Brexit. Aceasta ar urma să fie suspus votului parlamentarilor săptămâna viitoare.

După discuțiile de joi de pe Downing Street, Corbyn a trimis o notă deputaților labouriști, spunând: "Ordinea de zi a fost aranjamentele vamale, alinierea la piața unică, inclusiv drepturile și protecția, agențiile și programele, securitatea internă, baza juridică a oricăror acorduri și votul confirmării pentru Brexit".

Discuțiile de ordin tehnic au durat patru ore și jumătate, dar ambele părți au devenit prudente cu privire la progresele înregistrate.

Vezi și: Brexit: May şi Corbyn, 'discuţii constructive' pentru depăşirea impasului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel