Discuții intense pe creșterea PENSIILOR. Elena Cristian: ”Nu va fi majorat cu 40%”. Care e procentul negociat

Elena Cristian
Elena Cristian

Elena Cristian este de părere că alocațiile ar putea fi dublate, dar Guvernul trebuie să facă rost de bani. Pe de altă parte, pensiile nu vor mai fi majorate cu 40%.

Elena Cristian, jurnalist DCBusiness, a reacționat în direct la România TV după ce postul de știri a relatat despre Ordonanțele privind dublarea alocațiilor, dar și despre pensiile speciale ale primarilor. În acestă situație, Executivul ar putea fi obligat să facă rost de bani, în condițiile în care doar dublarea alocațiilor înseamnă șase miliarde de lei, a precizat premierul Ludovic Orban. Deputații vor avea însă votul decisiv.

”Povestea pensiilor speciale pare să fie așa fără sfârșit, pentru toate guvernele. Este o temă de campanie, dar, în realitate, puțini sunt cei care își doresc ca aceste indemnizații să dispară cu adevărat. Sigur, dacă aceste acte normative vor trece și de Camera Deputaților, tema alocațiilor cu siguranță va fi acceptată de președintele Iohannis. Să nu uităm că a promulgat legea privind dublarea alocațiilor. Nu cred că în acest caz nu va fi de acord ca acest lucru să se facă imediat și Guvernul va trebui să găsească această sumă, care nu este deloc mică. Înțeleg ce înseamnă să cauți în buget câteva miliarde bune, dar, pe de altă parte, îmi doresc să văd și o strategie prin care se adună mai mulți bani la buget. Îmi doresc să văd că la ANAF se lucrează. Eu cunosc foarte bine ce se întâmplă acolo, cunosc foarte bine cât de greu se strâng banii și dacă tot ne plângem toată ziua că nu sunt bani, sau dacă tot se plâng guvernanții, bine ar fi să vină și cu strategii pentru asta. Una peste alta, dacă Parlamentul României va decide ca aceste alocații trebuie majorate în luna următoare în care această Ordonanță trece de Parlament, clar că acest lucru se va întâmpla. Nu la fel de ușor va fi din păcate pentru pensii, care înțeleg că până la urmă nu vor fi majorate, punctul de pensie nu va fi majorat chiar cu 40% din septembrie. Va fi majorat cu cel mult 20%. Înțeleg că sunt discuții destul de mari în cadrul Guvernului”, a precizat Elena Cristian la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel