EXCLUSIV  Discuţii decisive despre viitorul Europei. Gabriel Ispas: Sunt cinci variante. Trebuie să le dezbatem

Europa
Europa

Gabriel Ispas, profesor de drept european, decan şi coordonator al Pro România Sector 4 a acordat un interviu DC News în cadrul căruia a vorbit despre direcţia în care se îndreaptă Uniunea Europeană şi modul în care această decizie va influenţa viitorul ţării noastre.  

Gabriel Ispas a vorbit, în cadrul interviului, despre variantele luate în calcul la nivel european privind viitorul Uniunii: spre federalizare sau spre o Europă a naţiunilor. 

"Uniunea Europeană ar fi putut fi o federaţie dacă tratatul de la Roma din 2004 ar fi intrat în vigoare. Ştim foarte bine motivele pentru care nici Franţa, nici Olanda nu l-au ratificat. La fel de bine ştim că tratatul de la Lisabona din 2007 vorbeşte despre o integrare accentuată în cadrul UE dar fără să ajungem la pasul numit federalizare. Cu toate acestea, Comisia Europeană e o instituţie a UE care are o puternică sferă de putere rezultată din votul pentru PE. (…)

Noi nu mai putem să stăm într-o Românie care se dezvoltă într-o Europă care-şi pune problema care strategie este mai bună dintre cele cinci pe care de un an le are în dezbatere; sunt variante care să meargă spre federalizare, spre mai multă naţiune şi mai puţină integrare, deci sunt cinci variante pe care toţi ar trebui să le dezbatem", a declarat Gabriel Ispas.

VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel