Discuții Dăncilă-Timmermans: ”Nu înţeleg de ce această abordare”

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că va avea o discuţie "sinceră" cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans, în care va reitera ceea ce a spus săptămâna trecută, adăugând că nu s-a dat niciun act normativ "care să lezeze în vreun fel bunul mers al Justiţiei".

"Nu am discutat încă cu Frans Timmermans, am fost plecată din ţară, am fost în Slovacia, în vizită oficială, dar voi avea o discuţie cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, o discuţie sinceră, în care reiterez ceea ce am spus la începutul şedinţei de Guvern (de săptămâna trecută - n.r.). Nu înţeleg de ce această abordare. Aţi văzut, nu s-a dat niciun act normativ care să lezeze în vreun fel bunul mers al Justiţiei, iar, în acelaşi timp, am avut discuţii cu Frans Timmermans despre anumite acte normative care consider că trebuie date în România, mă refer la completul de cinci, pentru că fiecare are dreptul la un proces corect. Voi avea această discuţie cu domnul Timmermans şi voi avea o discuţie şi cu ceilalţi care ne cer nouă să nu intervenim în Justiţie şi Guvernul României nu a intervenit sub nicio formă, dar, în acelaşi timp, pe de altă parte, ne cer să intervenim pentru anumite aspecte în Justiţie. Domnul Tajani, da. Deci, efectiv nu mai înţelegem nimic, să intervenim sau să nu intervenim în Justiţie", a spus Dăncilă, după ce a vizitat lucrările la podul suspendat peste Dunăre din zona Jijila.

Discuții și cu Tudorel Toader, ministrul Justiției

Prim-ministrul a susţinut că nu a văzut ordonanţa cu privire la completurile de cinci de la ICCJ şi nu a discutat cu ministrul Justiţiei despre acest lucru.

"O să am o discuţie cu Tudorel Toader. Sunt de acord că trebuie să armonizăm toate directivele europene, sunt obligatorii, avem şi avertisment de infringement pe unele dintre ele, că trebuie să transpunem toate deciziile Curţii Constituţionale. Cred că acestea sunt lucruri de normalitate, dar cred că vorbim prea mult despre Justiţie", a afirmat prim-ministrul.

Miercurea trecută, Comisia Europeană a avertizat România să revină pe calea unui proces de reformă în justiţie corect şi să se abţină de la orice măsuri care ar însemna regres în privinţa statului de drept.

"România trebuie să revină urgent la un proces de reformă corect, asta înseamnă paşi înainte, nu înapoi, şi înseamnă şi să se abţină de la orice măsuri care ar putea să ducă la un regres al tuturor lucrurilor care s-au realizat în ultimii ani, a declarat prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, într-o conferinţă de presă la Bruxelles, după reuniunea săptămânală a Colegiului Comisarilor.

Vezi și:  Iohannis, șantajat de Lazăr? Coita: Românii se vor cutremura când vor afla

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel