Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Discuţie "isterică" despre viitorul României. Dan Dungaciu: Nu are nicio relevanţă. Decizie luată din disperare

Romania - discutii despre iesirea din UE
Romania - discutii despre iesirea din UE

Sociologul Dan Dungaciu a vorbit, într-un interviu acordat DC News, despre discuţiile care s-au purtat în ultimele luni în spaţiul public referitor viitorul României şi acuzaţiile potrivit cărora unii sau alţii ar dori scoaterea României din Uniunea Europeană. 

"Toată discuţia asta, după părărea mea, că România iese din Uniunea Europeană şi se duce în altă parte va rămâne, până la urmă, o discuţie mai degrabă isterică. Ea nu are relevanţă strategică, nu are relevanţă sociologică. Când România a avut 91% adeziune pro-NATO, România o făcea dintr-o disperare să nu fie lăsată afară, pentru că ea nu avea alternative la proiectul vestic.

Cum spunea un ministrul al Apărării german, în NATO poţi să intri cu tancuri vechi dar în UE nu poţi intra cu camioane vechi. Noi ştiam că nu suntem calificaţi pentru UE, ştiam că e greu. NATO era substitutul, adică mica salvare pentru a  nu fi lăsaţi într-o zonă de nicăieri. Asta era percepţia românească", a explicat Dan Dungaciu. 

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel