Discuţie Iohannis-Juncker, la Bruxelles

Klaus Iohannis a avut o discuţie, vineri, la Bruxelles, cu şeful CE, Jean-Claude Juncker.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o discuţie, vineri, cu ocazia reuniunii informale a Consiliului European de la Bruxelles, cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

În debutul reuniunii, şeful statului a participat şi la discuţii la care au fost prezenţi şi alţi lideri europeni, printre care preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, cancelarul german Angela Merkel, preşedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, premierul Italiei, Paolo Gentiloni, preşedintele Ciprului, Nicos Anastasiades, premierul Luxemburgului, Xavier Bettel, cancelarul Austriei, Sebastian Kurz.

Preşedintele Iohannis a avut o discuţie şi cu premierul Danemarcei, Lars Lokke Rasmussen. Şeful statului participă vineri la reuniunea informală a Consiliului European.

[citeste si]

Pe agenda dezbaterilor se află subiecte legate de negocierile privind viitorul Cadru Financiar Multianual post 2020, precum și aspecte instituționale ale Uniunii Europene.

Referitor la viitorul buget al Uniunii Europene post 2020, reuniunea liderilor europeni își propune să aducă o serie de clarificări în ceea ce privește calendarul procesului de negociere, prioritățile care vor fi finanțate cu precădere, precum și disponibilitatea statelor membre de a-și majora contribuția la bugetul Uniunii.

Președintele României va evidenția importanța menținerii unității statelor membre în procesul de negociere pentru ajungerea la un acord cât mai curând posibil. În acest context, Președintele Klaus Iohannis va sublinia faptul că România, în calitate de țară care va deține Președinția Consiliului UE în primul semestru al anului 2019, va acționa pentru facilitarea unui acord politic în vederea construirii unui buget modern și eficient al Uniunii Europene după 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel