Discursul susținut de președintele Klaus Iohannis, la Adunarea Regională a organizațiilor PNL București-Ilfov

Președintele Klaus Iohannis a participat pe 09 octombrie 2019 la Adunarea Regională a organizațiilor PNL București-Ilfov de la Romexpo.

Aproximativ 2000 de liberali au fost prezenți la Adunarea Regională a organizațiilor PNL București-Ilfov, iar peședintele Klaus Iohannis a ținut un discurs pe care vi-l prezentăm integral:

Discursul susținut de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, la Adunarea Regională a organizațiilor PNL București-Ilfov (09 octombrie 2019)

”Sunteți mulți și sunteți hotărâți! Vom câștiga împreună!

Vă mulțumesc mult pentru această primire entuziasmantă și țin să vă salut cu căldură. Bună seara!

Bună seara, dragii mei liberali! Împreună vom câștiga!

Dar pentru asta, dragii mei, este nevoie de multă implicare și de multă luptă, iar voi aici, în București, și în Ilfov, ați început foarte bine. Ați strâns atâtea semnături în București și în Ilfov cât alții care se dau mari au strâns în toată țara. Felicitări!

Îmi pare foarte bine că am ajuns astăzi în fața voastră, împreună cu practic toată conducerea Partidului Național Liberal, în frunte cu dragul nostru Ludovic. Haideți să îl aplaudăm! Păi, se poate? Trebuie!

Dragii mei, voi, care sunteți aici în sală, reprezentați, dacă pot să mă exprim așa, cele mai puternice și cele mai vizibile organizații. Suntem în Capitală, deci astăzi, Marian, dacă vrei, spun că sunt un muntean, sau un ilfovean, sau un bucureștean, dar sunt împreună cu voi!

Și am început bine nu numai cu semnăturile. Am început foarte bine din mai, din luna mai, când împreună, voi și cu mine, am câștigat foarte mult. Faptul că Partidul Național Liberal a câștigat alegerile europarlamentare este, dragii mei, senzațional!

Faptul că am câștigat și referendumul pentru justiție este cu siguranță notabil, și toate aceste lucruri au fost posibile fiindcă voi și cu mine ne-am implicat. Nu că ar fi crezut mulți că vom câștiga. Au fost Ludovic și cu mine și cu încă doi, trei. Dar am reușit împreună. Felicitări!

A fost doar începutul. Ne pregătim pentru alegerile prezidențiale și dacă citesc bine entuziasmul vostru, șansele noastre sunt mari.

După care trebuie să mai câștigăm localele și parlamentarele, și atunci putem împreună să începem să punem România pe picioare. Atunci, dragii mei, începe reconstrucția României.

Foarte mulți se întreabă când începem. Începem, în prima fază, mâine, după ce cade Guvernul Dăncilă.

Vreau să fiu foarte clar, ca să încapă îndoială și să nu capete glas cârcotașii - e plin de ei peste tot, și acolo, și acolo, adică și în stânga, și în dreapta, nu vă faceți iluzii. Eu îmi doresc foarte mult ca moțiunea de mâine din Parlament să fie încununată de succes! Acest guvern eșuat, acest guvern în derută, trebuie să plece acasă, iar voi sunteți cei în jurul cărora se va construi un guvern care asigură o tranziție serioasă, ordonată, până la alegerile parlamentare.

Cum am putut noi, românii, să ajungem în această situație extrem de neplăcută și, ca să fim sinceri, și neașteptată? Cum am putut noi să ajungem să fim conduși de acest PSD deraiat, debusolat și să avem un guvern care face atâta rău României?

Dragii mei, PSD a condus în marea majoritate a anilor din ultimii 30 de ani, dar ce și-au permis în ultimii trei ani este nemaivăzut și nemaiauzit.

PSD, în realitate, este principala piedică în dezvoltarea României!

PSD a ajuns la putere după alegeri, fiindcă lumea nu s-a dus. Și dacă vrem să fim foarte sinceri, poate și noi puteam să lucrăm mai mult, să fim mai activi, să fim mai convingători și să îi ducem pe români la vot în decembrie 2016. Poate de data aceasta reușim un pic mai mult, fiindcă ne-am săturat cu toții de acest PSD, care a promis marea cu sarea românilor și, imediat după ce au ajuns la putere, s-au apucat să facă ce știu ei mai bine, să ocupe funcții în stat cu persoane de multe ori incompetente, dar de fiecare dată supuse conducerii pesediste. S-au apucat, dragii mei, să destructureze și să acapareze marile sisteme publice ale României.

Și ce au realizat? Au realizat ceva inimaginabil. O involuție a României într-o perioadă în care am fi avut atâtea șanse de dezvoltare. Am fi putut, dacă nu ne-am fi împiedicat de acest PSD, să fim în rând cu națiile mari ale Europei.

Europa ne respectă, Europa ne dorește. Vă amintesc doar de Summitul, de Consiliul European care a avut loc în inima României. I-ați văzut pe liderii europeni cu câtă apropiere, cu cât drag au venit în România? Ne așteaptă cu brațele deschise.

Dar noi, cu pesediștii noștri. Noi cu pesediștii noștri, care au condus pe contrasens. PSD a intrat din prima zi de guvernare pe contrasens cu românii și acolo au rămas. Și ne-au blocat.

Și ce am făcut eu în acest timp? Eu am făcut tot ce a putut să facă Președintele României.

Nu îmi place să mă laud, nu sunt omul cuvintelor mari, dar, dacă tot ne-am uitat la filme, video, pe cei doi elefanți de la început i-am alungat. Nici amnistie și grațiere nu au reușit, nici codurile penale nu au reușit să le strice așa cum și-au imaginat.

Și să nu credeți că nu au reușit pentru că le-a venit mintea la cap. M-am suit eu în capul lor!

Și legile justiției, mai știți de câte ori le-am trimis înapoi, în Parlament, la Curtea Constituțională? N-au ieșit perfect, dar au ieșit totuși departe de ce și-au propus ei. A mai rămas treaba cu Secția Specială de rezolvat, și o rezolvăm și pe asta.

Și pesediștii chiar au încercat să se răzbune pe români. Fizic, nu la figurat, la propriu. Vă amintiți într-o zi de august, în 10 august, români pașnici, cu familii, cu copii, s-au dus în Piața Victoriei să își strige nemulțumirea. Și au fost întâmpinați de jandarmi echipați pentru război urban și au tratați cu bâte și cu gaze lacrimogene. Și pesediștii au spus că nu ei, că ei au fost plecați în provincie. Așa au încercat pesediștii să înăbușe nemulțumirile românilor. N-au reușit.

Românii le-au arătat-o! În 26 mai, românii nu au mai stat acasă, s-au dus la vot și a câștigat Partidul Național Liberal!

Acum, dragii mei, haideți să ne mobilizăm, și pentru prezidențiale, și pentru locale, și pentru parlamentare.

Și vă spun ceva. Eu îmi doresc foarte mult ca toate aceste alegeri să le câștigăm împreună! Împreună pentru o Românie Normală!

Pentru o Românie Normală, dragii mei, cu instituții care pun în centrul preocupării cetățeanul, nu invers. Pentru o justiție dreaptă, pentru o educație performantă, pentru un sistem de sănătate care pune pacientul în centru. Pentru autostrăzi, pentru spitale noi, pentru școli noi, pentru respectul pentru români, pentru o Românie Normală.

Este prea mult ce îmi doresc eu pentru românii mei, pentru țara mea? Este România Normală prea mult? Și vă spun: nu!

Fiecare român își dorește și are dreptul să trăiască și să muncească într-o Românie Normală! Să o facem!

La treabă, dragii mei!”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Citește și: Klaus Iohannis, atac pe Justiție: O să rezolvăm cu Secția Specială

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel