EXCLUSIV  Discurs Liviu Dragnea, analiză: "Este o mare greșeală. Pierde electorat"

Cele mai recente declarații ale lui Liviu Dragnea au creat noi controverse. Jurnalistul Val Vâlcu este de părere că președintele PSD a avut un discurs defensiv și a intrat în termen tehnici, ceea ce îi poate dăuna la capitolul imagine. De cealaltă parte, Iohannis are un discurs pe structura Trump, mai articulat ceea ce poate înclina balanța neutrilor în favoarea sa. 

"Liviu Dragnea a părut defensiv, a dat mereu explicații. A preferat să intre în termen tehnici, să convingă, să argumenteze. Este o greșeală. Este exclus ca toți protestatarii și contestatarii să fie convinși de argumente," a comentat jurnalistul Val Vâlcu.

Prin comparație, președintele Iohannis încearcă să își construiască discursul pe formula lui Donald Trump.

"Iohannis are un discurs articulat, pe structura Tweeter, cu mesaje ferme. Folosește epitete și formule tranșante, ceea ce are un impact mult mai puternic. Putem spune că Iohannis lovește direct la rădăcină. Discursul lui Iohannis poate fi comparat cu mesajele președintelui Donald Trump de pe Tweeter. Mesajele de 140 de semne, aceste 'ciripituri' sunt tranșante și au formula unui slogan care determină o reacție emoțională," a mai spus Vâlcu.  

Dragnea folosește vechea formulă

De cealaltă parte, Dragnea a rămas la formula cu care a câștigat alegerile.

"Nu se angajează în încleștări, în bătălii și pare că vrea să pareze loviturile. Impresia generală pentru contestatarii PSD este a unui om încolțit, obligat să se justifice. Abordarea a funcționat în campanie electorală, iar riscul este ca zona oamenilor neutri să fie împinsă spre bazinul lui Iohannis și a contestatarilor PSD," a încheiat Val Vâlcu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel