EXCLUSIV  Educație financiară, predată în şcoală. Ce spune Oprescu-video

Disciplina financiara
Disciplina financiara

Educaţia financiară ar trebui să fie predată în şcoală, apreciază Sergiu Oprescu, preşedintele Asociației Române a Băncilor.

Sergiu Oprescu, președintele Asociației Române a Băncilor și președintele Alpha Bank, invitat în cadrul emisiunii "Borza Analytica" a comentat asupra necesităţii studierii în şcoală a educaţiei financiare. 

“Industria bancară militează pe trei piloni principali pe care noi încercăm să-i punem la dispoziţia societăţii pentru a discuta cu factorii de administraţie şi să vedem în ce măsură aceşti piloni sunt importanţi pentru societate. Şi noi credem că da. Un pilon este digitalizarea şi creşterea digitalizării în România din toate punctele de vedere. […]

Al doilea pilon este cel al intermedierii financiare, adică creditarea. Adică să avem mai multe credite care să finanţere companiile româneşti astfel încât acestea să poată […] fi competitive la nivel regional şi la nivel european sau chiar global. […]

Al treilea pilon este educaţia financiară, pentru că de la ea pleacă foarte multe. Trăim într-o epocă în care tehnologia se mişcă exponenţial. Educaţie financiară care ar trebui făcută în şcoală”, apreciază Sergiu Oprescu. 

23 de instituţii - colaborare pentru o platformă de educaţie financiară

„Am făcut un studiu prin care am întrebat cine ar trebui să facă educaţie financiară iar populaţia  a răspuns că în proporţie de peste 80%  au spus că trebuie să înceapă din şcoală. […] Noi, Asociaţia Română a Băncilor am reuşit să punem la un loc 23 de instituţii şi asociaţii profesionale din zona financiar-bancară pe o singură platformă de educaţie financiară şi să venim cu un manual de educaţie financiară, manual pentru care avem promisiunea  că se poate transforma într-o disciplină obligatorie pentru clasele I-VIII", a mai declarat Sergiu Oprescu. 

Vezi declaraţia completă a lui Sergiu Oprescu aici:

Urmăreşte întreaga emisiune aici.


Vezi şi:Capcana care ţine România în loc. Oprescu: Motoarele de creştere

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel