Directori școli repuși în funcție. Iohannis doreşte o listă despre aceștia

Numirea în funcţii a directorilor de şcoli fără concurs este 'periculoasă' pentru sistemul de învăţământ, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi.

'Există o comunicare cu Ministerul Educaţiei şi se doreşte a ajunge aici, la noi, pe biroul domnului preşedinte această listă (n.r. - a directorilor repuşi în funcţie, cu derogare de la concurs), întrucât este un semnal negativ în legatură cu modul în care funcţionează acest sistem foarte important, al Educaţiei, supus unei astfel de decizii. Semnalul negativ conduce spre ideea unei posibile deprofesionalizări, în contextul în care directori, foşti directori care nu au trecut un examen ajung să ocupe din nou acele funcţii. Cred ca fiecare român poate să înţeleagă cam cât de periculos este acest lucru pentru sistemul de educaţie din România, pe care toţi ni-l dorim mai performant. Cu atât mai mult, e rolul preşedintelui să se asigure că nu există astfel de derapaje într-un sistem esenţial pentru un stat sănătos', a afirmat Dobrovolschi, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Administraţia Prezidenţială a solicitat ministrului Educaţiei, Pavel Năstase, situaţia directorilor unităţilor de învăţământ numiţi prin derogare, a precizat luni consilierul de stat Ligia Deca, menţionând că o derogare generală este inoportună. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel