EXCLUSIV  Director ANM: Pericolul e unul extrem de puternic. Ritm mai accelerat decât era anticipat

Un director ANM lansează un puternic semnal de alarmă, după ultimele descoperiri. 

”Vorbim despre o încălzire globală abruptă. E ceva care se întâmplă în zeci de ani și în alte perioade istorice s-a întâmplat în milioane de ani. Despre asta vorbim” a spus Florinela Georgescu, director ANM, la interviul DCNews. 

Directoarea ANM a mai subliniat că știința face progrese remarcabile, dar ”de aici și până la a nega totul e cale lungă”, adăugând că acum e la modă să discutăm că Pământul e plat. 

”Oceanul planetar se încălzește mult mai rapid decât se credea”

Florinela Georghescu a precizat că numărul sateliților care se ocupă de meteorologie e în creștere și oferă informații despre zonele unde nu există rețea meteo, deci nu există informații de la sol. 

”Astfel, s-a observat, de exemplu, că oceanul planetar se încălzește mult mai rapid decât se credea. Pericolul e unul extrem de puternic. Un ocean mai cald înseamnă o aciditate mai crescută, deci afectează viața din ocean. În plus, oceanul are tendința de a capta mult dioxid de carbon, iar acum cercetătorii reevaluează care e rata reală de creștere a concentrației de dioxid de carbon, e posibil să fie mai mare. O temperatură în creștere a oceanului planetar mai înseamnă acel proces de dilatare și afectare a zonelor costiere, iarăși, se pare, într-un ritm mai accelerat decât era anticipat în urmă cu câțiva ani” a spus Florinela Georgescu. 

Vezi mai mult în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel