Directoare de școală, trimisă în judecată pentru luare de mită

Judecată
Judecată

O directoare a unei unități de învățământ a fost trimisă în judecată pentru luare de mită. 

Directoarea unei școli gimnaziale din Românești, județul Sălaj, a fost trimisă în judecată pentru că ar fi luat mită să fie de acord cu primirea unei cantități de lemn de calitate inferioară la preț de lemn de calitate superioară. În baza contractului, ea ar fi trebuit să primească 200 mc de lemn de esenţă tare, cu 280 lei/mc. Pentru acceptarea unui lemn de esență moale, ea ar fi cauzat un prejudiciu de 14.000 de lei, conform Someșeanul.

Reprezentantul firmei va răspunde în fața legii

Procurorii au deschis un dosar penal, iar directoarea unității de învățământ a fost trimisă în judecată pentru luare de mită. În aceeași cauză, reprezentantul firmei care a colaborat cu directoarea este acuzat pentru complicitate la abuz în serviciu, dare de mită și insitgare la fals intelectual.

Şcolii Gimnaziale nr. 1 Românaşi, județul Sălaj, Carmen Florentina Ciupe, a fost trimisă în judecată pentru abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie şi luare de mită.

Aceasta stă sub acuzația de a fi luat mită căci a consemnat ca unitatea școlară pe care o conduce să primească lemn de calitate inferioară la un preș de lemn de calitate superioară. Astfel aceasta, printr-un contract de prestări servicii, urma să primească 200 mc de lemn de esenţă tare, cu 280 lei/mc. Nu s-ar fi constitituit comisie de recepţie şi a acceptat să fie livrat un produs de esenţă moale, inferior calitativ, plătit la preţul din contract, cauzând un prejudiciu de peste 14.000 de lei.

De asemenea reprezentantul firmei, Iacob Viorel Gălpâian, este acuzat pentru complicitate la abuz în serviciu, dare de mită şi instigare la fals intelectual.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel