EXCLUSIV  Directivă europeană. Vicepremierul Ciolacu, întâlnire-cheie. Mișcare pentru multinaționale

Remus Borza, deputat ALDE, a spus că a avut o discuție marți cu vicepremierul Marcel Ciolacu privind o serie de subiecte importante pentru economie, inclusiv directiva europeană prin care multinaționalele să plătească impozitul în țară. 

"Am avut astăzi o discuție cu domnul vicepremier Marcel Ciolacu. Există o directivă europeană 1164/2016 care obligă multinaționalele să plătească impozit în țara în care realizează venit. Cu atât mai mult trebuie să o aplicăm și în România în condițiile în care din 15 miliarde de lei, mai puțin de 5 miliarde de lei sunt plătite de multinaționale ca impozit pe profit. Adică este nesemnificativ. (...) Trebuie să venim cu niște mecanisme prin care să creștem colectarea unui drept al statului. Această directivă vine să pună frână acestui elan al prețurilor de transfer", a zis Remus Borza la DC News Live.

"52% din cifra de afaceri a României este deținută de multinaționale. Cu toate acestea, multinaționalele sunt zgârcite și în a plăti impozitele datorate bugetului de stat și în a crea locuri de muncă. Multinaționalele controlază aproape toate sectoarele cheie ale economiei românești. (...) Cu toate acestea, performanța lor, din punctul de vedere al ANAF-ului, este una discutabilă", a mai zis deputatul ALDE.

Răspunsul integral la minutul 4:

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel